PPG: We protect and beautify the world
Menu
Print |

FAQs

Întrebări Frecvente - România

   

Cuprins

 
 

Mită și corupție

Î. Pentru a importa anumite produse PPG în anumite țări, este necesară o licență. Este corect să se plătească  unui broker/licențiat o taxă pentru obținerea licenței?


 
R. Dacă taxa este o taxă contractuală sau una publicată pentru un serviciu, aceasta trebuie să fie detaliată și inclusă pe factura către PPG. Totuși, în cazul în care brokerul/licențiatul solicită o taxă sau o plată suplimentară, care urmează să îi fie plătită lui, în mod direct, ar trebui să nu i se plătească și să se raporteze acest lucru unității dumneavoastră PPG de consultanță juridică regională sau de afaceri.

Contribuții caritabile

Î. Clientul meu a cerut PPG-ului să sponsorizeze o masă la evenimentul său de caritate. De asemenea, am primit uneori cereri din partea clienților de a dona produse PPG pentru evenimente caritabile în care sunt implicați. Pot contribui la aceste activități caritabile?

R. Donațiile către organizațiile de caritate legitime sunt permise în anumite circumstanțe. Trebuie să fie luați în considerare mai mulți factori:

 • Organizația de caritate trebuie să îndeplinească cerințele de țară și pe cele fiscale pentru organizațiile caritabile și să treacă de un control de fond.
 • Misiunea organizației  de caritate și utilizarea preconizată a donației ar trebui să se alinieze cu valorile PPG. 
 • Valoarea donației trebuie să fie rezonabilă și obișnuită pentru tipul de eveniment.
 • în general, donații pentru aceeași organizație de caritate nu ar trebui să fie mai frecvente decât o dată la 12 luni.
 • Clientul sau o persoană care este rudă apropiată a acestuia nu ar trebui să beneficieze personal de donație.

Trimiterea unui memoriu scurt/a unei scrisori care transmite înțelegerea PPG privind scopul intenționat al donației, împreună cu donația, constituie o bună practică.

Vă rugăm să consultați reprezentantul regional de Conformitate, dacă aveți vreo întrebare.

Comunicarea cu părțile externe

Î. Ce este Politica privind Social Media a PPG? R. Citiți politica aici.

Informații confidențiale și non-publice

Î. În timp ce călătoresc în interes de afaceri, am nevoie să tipăresc o listă de prețuri pentru a o lua cu mine la o întâlnire cu un client. Am trimis prin e-mail lista de prețuri către contul meu personal de e-mail, și apoi am accesat acel cont de e-mail de la un calculator din centrul de afaceri al hotelului meu pentru a tipări lista de prețuri. Am greșit cu ceva?                                                                                                         

R. Nu ar fi trebuit să transmiteți prin e-mail lista de prețuri către contul dumneavoastră personal de e-mail sau către e-mail-ul hotelului pentru a o tipări. Informațiile non-publice ar trebui să fie stocate numai pe computerul dumneavoastră PPG. Avem proceduri securizate pentru accesarea contului dumneavoastră PPG de la calculatoare non-PPG, care vă permit să vă conectați la contul dumneavoastră PPG utilizând o opțiune de acces de la distanță, din centrul de afaceri al hotelului și să tipăriți lista de prețuri de acolo.

Lista de prețuri tipărită constituie informație non-publică și trebuie să fie protejată împotriva accesului neautorizat, a pierderii accidentale, și a dezvăluirii.  

 

Î. Utilizez la etajul de producție un computer în comun cu mai mulți alți angajați. Fiecare dintre noi avem de utilizat câte un ID de conectare PPG, cu toate acestea am văzut un angajat dând ID-ul și parola sa de conectare unui alt angajat. Ar trebui să raportez acest lucru?


 
R. Da. Angajații nu trebuie să comunice ID-ul sau parola lor de conectare nimănui altcuiva.
Î. Am primit un e-mail reprezentând o solicitare de informații pentru clienți de la ceea ce pare să fie adresa de e-mail a unui partener de afaceri.  Am verificat și am constatat că acesta nu a fost un e-mail legitim din partea partenerului de afaceri. Ce ar trebui să fac?

Î. Este corect să manifestați prudență înainte de a deschide și de a răspunde la e-mailuri de la expeditori necunoscuți, de la adrese de e-mail ciudate, sau de la o adresă de social media - mai ales atunci când e-mail-ul solicită informații non-publice. Acest lucru poate fi o mistificare de tip phishing. Mistificările de tip phishing sunt mesaje de e-mail frauduloase, care par să provină de la întreprinderi legitime (cum ar fi un partener de afaceri în acest caz, furnizorul de servicii de Internet, sau banca dumneavoastră), sau de la cineva cu care sunteți familiarizați (cum ar fi conducerea  superioară a companiei dumneavoastră sau colegii din RU sau din Departamentul de finanțe).

Cereți ajutorul echipei de securitate IT locale sau pe al supervizorului dumneavoastră dacă aveți îndoieli cu privire la validitatea unei adrese de e-mail. Dacă aveți contacte legitime la sediul partenerului de afaceri, ați putea să-i contactați direct pentru a-i întreba despre solicitarea de informații.


 

Confidențialitatea datelor

Î. Ce este Politica de manipulare a datelor confidențiale?

R. Citiți politica aici.

Î. Un manager mi-a cerut o listă a tuturor celor care au participat la un eveniment pentru a le mulțumi.  Este bine să trimit un tabel care include numere de telefon, adrese și informații de contact de urgență?


 

A. Nu, un tabel care include informații personale nu trebuie comunicat.   Ar trebui să fie împărtășită doar cantitatea minimă de informații necesare pentru ca managerul să-și facă treaba - în acest caz: numele și adresele de e-mail PPG.

Cadouri, divertisment, mese, călătorii

Î. În S.U.A., ce este Politica PPG privind Oferirea de cadouri, mese și divertismente angajaților din sectorul public(guvernul) S.U.A.?

R. Citiți politica aici.

Î. PPG a semnat un contract substanțial cu un vânzător, și voi fi contactul furnizorului la PPG. Vânzătorul s-a oferit să mă ducă la masa de prânz și apoi mi-a oferit două bilete pentru concertul unui artist cunoscut la nivel național. Vânzătorul nu mă va însoți la concert. Pot să merg la masa de prânz și să accept biletele?

R. Este bine să mergeți la masa de prânz cu vânzătorul, dar, dacă biletele de concert valorează mai mult decât valoarea nominală (adică, mai mult de 25 US$  sau echivalent), nu ar trebui să acceptați biletele de concert. Poate fi perceput că alegerea furnizorului a fost influențată de recompensa unei favori personale, sau că deciziile viitoare vor fi influențate necorespunzător. Ar trebui să îi mulțumiți vânzătorului pentru biletele oferite, și să informați vânzătorul că ar fi împotriva politicii PPG să le acceptați.  
Î. Am participat la evenimentul organizat de un furnizor și am câștigat un iPad într-o tragere aleatorie.  Pot să-l păstrez?
 

R. Depinde. Dacă extragerea a fost în mod clar aleatoare (nu configurată în vreun fel să vă selecteze în mod deliberat drept câștigător), nu sunteți în măsură să influențați o nouă afacere sau să continuați afacerea cu furnizorul, și dacă supervizorul dumneavoastră aprobă, este probabil, de acceptat ca dumneavoastră să păstrați iPad-ul.  În funcție de valoarea premiului, va trebui să luați în considerare dacă există vreo obligație fiscală.

Dacă, după ce luați în considerare cele de mai sus, vă păstrați premiul, înainte de a intra în orice viitoare oportunități de afaceri cu acest furnizor ar trebui să vă consultați cu supervizorul dumneavoastră și cu reprezentantul regional de conformitate.

Ca întotdeauna, vă rugăm să vă consultați cu reprezentantul dumneavoastră regional de Conformitate, dacă aveți vreo întrebare.

 


 
Î. Departamentul meu angajează periodic un consultant terț pentru a ajuta la munca pentru proiect. Consultantul ne-a invitat pe câțiva dintre noi din departament să participăm la un eveniment sportiv local. Putem participa la eveniment împreună cu consultantul?

R. Trebuie să fie luați în considerare mai mulți factori: Întrebați-vă pe dumneavoastră înșivă:

 • Sunteți, dumneavoastră sau ceilalți invitați sunt într-o poziție în care să se influențeze decizia dacă consultantul continuă să fie angajat pentru munca la proiect?
 • Ați acceptat, dumneavoastră sau ceilalți, evenimente similare de divertisment în ultimele 12 luni de la consultant?
 • Cât valorează biletele?

Dacă, în mod rezonabil, s-ar putea trage concluzia că ați putea fi influențați să atribuiți afaceri viitoare consultantului ca urmare a darului oferit, ar trebui să nu acceptați biletele. Vă rugăm să consultați reprezentantul dumneavoastră regional de Conformitate, dacă aveți vreo întrebare.

 


 

Î. Compania mea ar dori să-i invite pe clienții noștri cei mai importanți la un eveniment major sportiv local. Vom participa la eveniment împreună cu clienții. Aceasta este un dar care trebuie să fie aprobat în prealabil?

R. Deoarece veți participa la eveniment împreună cu clienții, acest lucru este considerat un divertisment, nu un cadou. Divertismentul nu face obiectul normelor de pre-aprobare a cadoului, dar divertismentul ar trebui să fie aprobat în prealabil de către supervizorul dumneavoastră direct. Consultați, înainte de a cumpăra biletele, politicile și procedurile locale privind cadoul, călătoria și cheltuiala, și pe cele de achiziționare.

Tranzacționarea pe baza informațiilor confidențiale 

Î. Un reprezentant al furnizorului, din cadrul companiei ABC, care este prietenul meu bun, mi-a spus că societatea ABC tocmai a încheiat un contract mare cu PPG. Deși nu a fost făcut un anunț oficial, pot achiziționa acțiuni ale societății ABC?

R. Nu, pentru că societatea ABC este o companie tranzacționată public în S.U.A., acest lucru ar putea fi considerat ca tranzacție pe baza informațiilor non-publice materiale, ceea ce reprezintă o încălcare a politicii PPG, precum și a legilor federale privind titlurile de valoare.

Protejarea activelor companiei

Î. Când utilizez cardul meu de credit de firmă pentru achiziții personale (la supermarket-uri, benzinării și farmacii) marchez achizițiile ca „personal” și acestea nu îmi sunt rambursate. Îmi este permis să fac aceasta?

R. Nu, nu trebuie să utilizați cardul de credit de firmă în scopuri personale. Politicile PPG nu permit aceasta. Cheltuielile facturate pe card trebuie să fie numai în scop de afaceri.
Î. Pot solicita decontarea cheltuielilor pentru distanța parcursă de până la 500 US$ pe lună. În această lună, cheltuiala mea pentru distanța parcursă este de numai 300 US$. Pot deconta cheltuiala de 200 US$  din cheltuielile mele personale pe benzină drept cheltuieli ale companiei pentru distanța parcursă?                R. Nu, nu puteți deconta cheltuiala dumneavoastră personală pe benzină drept cheltuieli ale companiei pentru distanța parcursă. Conform politicii PPG, numai cheltuielile în interes de serviciu reale pot fi decontate și rambursate.

Respectarea reglementărilor și a legislației din domeniul comercial

Î. Ce sunt „stegulețele roșii” pentru conformitatea la export? R. Anumite circumstanțe („stegulețele roșii”) pot indica faptul că un export este destinat unei utilizări finale, unui utilizator, sau unei destinații nepermise. Câteva exemple de „stegulețele roșii” sunt:
 • Un client sau un agent de achiziții este reticent în a oferi informații privind utilizarea finală, are puține cunoștințe despre afacere sau produs, sau este, în alt mod, evaziv.
 • Capabilitățile produsului sunt incompatibile cu activitatea clientului sau cu capabilitățile țării.
 • Un client se oferă să plătească în numerar sau un preț excesiv pentru produs.
 • Instalarea de rutină, instruirea sau întreținerea este refuzată.
 • Sunt solicitate rute sau proceduri de transport neobișnuite.
 • Ambalarea este în contradicție cu metoda de expediere sau cu destinația finală.

Colaborarea cu guvernele

Î. Guvernul chinez a recunoscut PPG pentru istoricul plăților noastre fiscale prompte. Ei au oferit fabricii locale PPG o amintire, un cal din imitație de cristal, și o scrisoare de recunoaștere.  Este bine să le păstreze și să le afișeze?


 
R. Deoarece acest cadou este proporțional cu ocazia, darul și scrisorile pot fi păstrate și afișate în fabrica PPG.

Î. Dacă mă întâlnesc cu un funcționar ales sau numit în activitatea mea din cadrul PPG,  ar fi considerate ca lobby toate comunicările din acel loc? 

 


 

R. Nu neapărat. Activitatea de lobby are o definiție largă, care include comunicarea directă a cererilor de lobby către un funcționar public, angajarea în cercetare sau plănuirea angajării acelor funcționari, precum și coordonarea cu o terță parte, cum ar fi o asociație comercială sau o altă societate. Activitatea de lobby este strict reglementată; oricine caută să se angajeze într-o astfel de activitate trebuie să solicite îndrumare de la reprezentantul regional pentru Afaceri Guvernamentale. 

 

Î. Ar trebui să-i mulțumesc cu un cadou unui funcționar public pentru vizitarea locației unui birou sau a fabricii?

R. În general, o scrisoare scrisă de mână sau un e-mail de apreciere este adecvat pentru a exprima aprecierea unei vizite la PPG. Deși pot fi permise cadouri dacă sunt îndeplinite anumite criterii, deoarece regulile variază, cel mai bine este să evitați orice cadouri. Dacă aveți întrebări, căutați îndrumare la reprezentantul dumneavoastră regional pentru Afaceri Guvernamentale.